Як стати копірайтером у 2023 році та скільки на цьому можна заробляти?

Тексти досвідченого копірайтера — вони як старий друг, з яким ви говорите про життя, сидячи біля каміну. Недарма інтернет облітав слайд, що «креативные люди трахаются и путешествуют». Хороші тексти народжуються від шлюбу образного мислення з життєвим досвідом. Доволі часто копірайтерами стають, пройшовши навчання за спеціальністю «Журналістика», «Філологія», «Маркетинг» або «Реклама і PR».

Скільки отримує копірайтер

Складно говорити про дохід початківців фахівців. У них ще немає замовників, досвіду і стабільного графіка роботи. Вони беруть прості замовлення, на біржі, за які платять небагато – за знаків без пробілів 6 – 12 гривень. Щоб уникнути вигоряння, регламентуйте робочий час, як в офлайні. Наприклад, кожен день працюйте з поточними замовленнями мінімум 5 годин, не більше і не менше.

Відповіді на поширені запитання

Втім, далеко не завжди замовнику потрібні унікальні авторські тексти. Копірайтер може заробити і на рерайтингу — вторинній обробці вже існуючих текстів, їх переказі в дещо іншому стилістичному, лексичному ключі. Бувають також замовлення на розміщення не тільки новин, але і графічного, відеоконтенту.

Наприклад, зробити рерайт тексту варто в 3 рази дешевше, ніж написати унікальний. У великих фірмах зарплата може бути і вище – близько 60 тисяч гривень, а й вимог до фахівця буде більше. Артур Будовський, копірайтер і засновник https://wizardsdev.com/ школи статейного бізнесу «TextUnique», простими словами розповідає про професії і про доходи авторів. Мінімальна заробітна плата може відрізнятися залежно від галузі. Наприклад, запити аудиторії з часом змінилися.

Як і чому вчити копірайтера? І чи реально навчити людину копірайтингу?

Не дивно, що вони шукають способи зібрати якомога більше контенту з мінімальними витратами. І ще 2 заняття відведено на зворотний зв’язок щодо попередніх тематик. Авторів не закликають фонтанувати ідеями, а навчають аналізувати інтереси ЦА. Цей курс уже більш наближений власне до роботи авторів.

  • Але це непостійна робота, сьогодні ти королюєш, а завтра в тебе хлібчик та вода.
  • Ось головна відповідь, як же отримати прибуток?
  • Тому працюйте над іміджем, створіть персональний сайт і блог, спілкуйтеся з колегами в соціальних мережах, напрацьовуйте зв’язки.
  • Говорячи про початківців копірайтерів, неможливо промовчати про біржах.
  • Я або дивлюся якісь напрямки дешеві, або, якщо я кудись дуже хочу поїхати, я все продумую собі сама, не через агенції.

Створюю сайти та презентації для вебінарів. А ще ставлю задачі junior-копірайтерам та контролюю їхню роботу. Тому що завжди будуть потрібні люди, що вміють писати.

Які помилки зробили

Якщо ви новачок і у вас ще мало досвіду, то за якістю тексту це відразу видно. Комусь, хто займається контентно проектами, і низької якості буде достатньо, роботу знайти можна. Але, самі розумієте, за це вам не будуть добре платити, зате це прекрасний шанс тренуватися і з кожним разом робити все краще і краще. Дізнаємося, скільки реально заробляють копірайтери. Ми знайшли кілька контент-студій і з’ясували, що вони платять своїм авторам в середньому від 30 до 150 гривень за знаків. Відповідно, за місяць можна заробити 6-33 тисяч гривень.

Скільки отримує копірайтер

Ще один плюс — абсолютно кайфова лекція «Виразність тексту та прийоми психологічного впливу». Дуже відгукнувся акцент на екологічності комунікації, уникненні маніпуляцій і водночас підсиленні потужності тексту. Те саме — «Мовна і стилістична робота над власними історіями».

Саморедагування авторів

Наприклад у дизайнера найдешевшими послугами будуть обробка фотографій та оформлення сторінок в соціальних мережах. Вартість такої роботи буде від 150 до 180 гривень за годину. А ось розробити шрифти або мобільний додаток буде коштувати від 300 гривень. Забезпечення високої видимостіКопірайтинг також допомагає покращити видимість вашого сайту в пошукових системах, оскільки він сприяє високій якості та оригінальності контенту. Це важливо для просування вашого сайту у пошукових результатах, оскільки Google та інші пошукові системи віддають перевагу сайтам, що містять цікавий та корисний контент.

Середня зарплата копірайтера становить 50 рублів за тисячу знаків. Система пропонує всі потрібні інструменти для автора (СЕО-аналіз тексту, перевірка унікальності, орфографії). Виведення грошей починається з 5 копірайтер англійська мова доларів, і біржа утримує 10% за свої послуги. До мінусів можна віднести високу конкуренцію серед авторів. Адміністрація сайту у конфліктних ситуаціях частіше стає на сторону замовника (за відгуками авторів).

Що повинен вміти копірайтер?

Опитування про розмір доходу авторів був анонімним. З першого курсу я мріяла потрапити саме в рекламу. The Village Україна дізнається у людей різних професій, як вони заробляють та витрачають гроші.

Відомі копірайтери отримують хороший дохід в своїй справі. Вони мають великий досвід роботи, обходять стороною великі компанії, працюючи на себе. Вони розкручують свій стиль і високо цінують свої роботи. Багато новачків сидять на бобах не тому, що невдачливі або пишуть погано, вони просто не вміють розподіляти час. Не потрібно вибирати між поточною роботою і пошуками роботи – робіть і те, і інше. Якщо в вакансії не вказано «Тільки офіс», цілком можливо, що компанія розглядає і віддалених співробітників.

Петро Панда, копірайтер
Автор особистого блога petr-panda.ru. Він досить швидко зрозумів, що для збільшення заробітку необхідно постійно працювати над своєю репутацією, а найкраще розповідати про себе на особистому сайті. Звичайно, розрахунки ці приблизні, для ілюстрації картини. Розмір доходу індивідуальний і залежить від кількості витраченого часу і навичок. Але, як в будь-якій іншій професії, найменше платять низькокваліфікованим виконавцям і новачкам, а затребувані професіонали самостійно визначають свій дохід. Копірайтингу можна навчитися в коледжі чи університеті, зате в інтернеті є дуже багато платних і безкоштовних навчальних книг, курсів, відеоуроків і email-розсилок.